Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

آﻣﻮزش خودمراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی

العربیة English
استخوان و مفاصل اصلاح شیوه زندگی بیماری‌های تنفسی بیماری‌های روان بیماری‌های قلبی عروقی چشم و بینایی داخلی دهان و دندان دیابت، غدد و متابولیسم زنان و بارداری سرطان‌ها (کانسر) کلیه و مجاری ادراری گوش، حلق و بینی مغز و اعصاب صفحه اصلی کتابچه‌های آموزشی فهرست کتابچه‌ها و نوشته‌های آموزشی

آﻣﻮزش خودمراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی

پس از ويزيت توسط پزشك معالج يا دستيار وی دستور ترخيص شما نوشته شده و توسط منشي يا پرستار به شما اعلام می‌شود.  بعد از تسويه حساب و ارائه برگه ترخيص به منشی، خلاصه پرونده و آموزش‌های لازم زمان ترخيص به شما ارائه خواهد شد.

تغذيه

رعایت رژيم غذايي کم نمک در بيماران نارسايي قلبي  از تجمع آب و نمک در بدن که سبب افزايش كارکرد قلب و به دنبال آن تورم در پاها و شكم و افزايش تنگي نفس می‌شود، پیشگیری می‌کند. رژيم غذايی كم سديم شامل سديم كمتر از 3-2 گرم روزانه می‌باشد. يك قاشق چايخوری تقريباً دو یا سه گرم سديم دارد. از خوردن غذاهای كنسروی و آماده (فست‌فودها)، سُس‌ها، نوشابه، دوغ و آبمیوه‌های صنعتی و ماءالشعير پرهيز كنيد. بيشتر سعی كنيد آبميوه طبيعي يا ميوه مصرف كنيد.

فعاليت

تحقيقات نشان داده كه فعاليت می‌تواند به احساس بهتر شدن شما كمك كند، علائم را كاهش داده و به بهبود عملكرد قلب شما كمك كند. كليد موفقيت در افزايش سطح تحمل فعاليت، انجام آن به آرامی و به تدريج می‌باشد. براي شروع، يك ورزش ساده انتخاب كنيد كه عضلات بزرگ شما را حركت دهد. پياده‌روی بهترين ورزش برای شما است. برای شروع فعاليت شما می‌توانيد روزی 5 دقيقه پياده‌روی كنيد. سپس به تدريج زمان آن را تا 30 دقيقه در روز افزايش دهيد. در هوای خيلی سرد يا گرم يا آلوده ورزش نكنيد. هنگامی كه تنگی نفس هنگام استراحت، احساس خستگی مفرط و كاهش انرژی، تب، عفونت يا احساس بيماری، درد قفسه سينه، تعريق شديد، تهوع و استفراغ، سرگيجه يا احساس سبكی سر را داريد ورزش نکنید و به پزشك خود مراجعه نماييد. از قرار گرفتن در معرض هوای سرد و آلوده و ابتلا به بیماری‌های ویروسی اجتناب کنید.

استحمام

از آب ولرم (نه خيلی داغ يا سرد) استفاده كنيد. جهت حفظ انرژی خود از استحمام طولانی مدت بپرهيزيد. در صورت امكان از صندلی در داخل حمام استفاده كنيد. از ايجاد بخار زياد در محوطه حمام به علت افزايش تنگی نفس بپرهيزيد.

فعاليت جنسی

بيمارانی که تست ورزش نرمال دارند، محدوديتی از نظر روابط جنسی ندارند. در مورد مشکلات و محدوديت‌های خود به راحتی و به صورت آزادانه با همسر خود صحبت کنيد. پس از انجام کارهاي سنگين و خسته کننده و خوردن غذا از انجام فعاليت جنسی دوری کنید. در صورت داشتن درد جلوی قفسه سينه در حين يا بعد از نزديکی، بالا ماندن ضربان قلبی، تعداد تنفس و تنگی نفس تا 10 دقيقه بعد از پايان نزديکی، خستگی و بی‌خوابی شديد در روز بعد از نزديکی، فعاليت جنسی خود را متوقف کنيد و با پزشک خود مشورت کنید.

کنترل وزن روزانه

اندازه‌گيری وزن مهم است، هدف اين است كه تغيير در وزن را قبل از اينكه ايجاد تورم يا ديگر علائم كند، تشخيص دهيم. در اين صورت می‌توانيم زودتر مايع اضافی را از بدن خارج كنيم. به منظور اندازه‌گيری وزن، شما بايستی وزن خود را هر روز صبح، بعد از ادرار كردن و قبل از صبحانه اندازه‌گيری كنيد و در جايی ثبت كنيد. ميزان روزانه مايعات و ميزان دفع مايعات (ادرار) را ثبت كنيد.

در صورت بروز مشكلات يا موارد هشدار دهنده زير با پزشك خود تماس بگيريد:
مشكل در خوابيدن به علت تنگی نفس، مثلا شب بطور ناگهانی به علت تنگی نفس بيدار شويد يا برای خوابيدن نياز به بالش اضافی نسبت به قبل داشته باشيد. ضربان قلب تند يا نامنظم و تپش قلب كه مداوم بوده و سبب سرگيجه يا سبكی سر در شما شود. اگر سرفه همراه با خلط كف‌آلود يا صورتی داشته باشيد. كاهش يا افزايش وزن بيش از 900 گرم در روز يا 1/8 كيلو گرم در هفته و يا كاهش ميزان ادرار روزانه، تورم در زانوها، پاها، دست ها يا شكم با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه مصرف داروها

داروهای شما طبق آخرين نسخه پزشك هنگام ترخيص مشخص می‌شود. مصرف داروها در درمان نارسايی قلبی بسيار مهم است. داروها را طبق دستور مصرف كنيد. از كم كردن يا افزايش ميزان آن خودداری كنيد. داروها را طبق زمان معين آن مصرف كنيد. جهت استفاده صحيح و منظم از داروها ابتدا يك جعبه مخصوص دارو تهيه كرده و روی آن برای هر قرص ميزان مصرف را بنويسيد و ابتدای هفته آن را پُر كنيد. هنگام ترك خانه داروهای‌تان را با خود ببريد. حتي اگر احساس خوب شدن كرديد و تنگی نفس و تورم نداشتيد، باز هم بايستی داروهای خود را منظم مصرف كنيد.

نوبت بعدی مراجعه به پزشك

نوبت بعدی مراجعه به پزشك توسط پزشکان معالج تعيين و معمولاً 2 هفته تا 1 ماه بعد از ترخيص خواهد بود كه قبل از ترخيص برگه نوبت‌دهی توسط منشی به شما داده خواهد شد. قبل از ترک بيمارستان، از قسمت پذيرش حتماً نوبت بعدی گرفته شود. بعد از ترخيص و گرفتن داروهای خود بهتر است آنها را با پرستار خود چك و نحوه مصرف را بپرسيد.

اطلاعات دارویی

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای پیشگیری‌کننده از لخته شدن خون

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای تنظیم‌کننده ضربان قلب

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای کنترل فشار خون بالا و بهبود عملکرد قلب

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای ترکیبی تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد قلب

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای کنترل قند خون و بهبود عملکرد قلب

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای مُدر (ادرار آور)

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای گشاد گننده عروق ریه

نکات آموزشی و عوارض احتمالی داروهای گشاد گننده عروق