Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

آموزش ترخيص بيماران پس از تعبيه باطری قلبی (Device)

العربیة English
استخوان و مفاصل اصلاح شیوه زندگی بیماری‌های تنفسی بیماری‌های روان بیماری‌های قلبی عروقی چشم و بینایی داخلی دهان و دندان دیابت، غدد و متابولیسم زنان و بارداری سرطان‌ها (کانسر) کلیه و مجاری ادراری گوش، حلق و بینی مغز و اعصاب صفحه اصلی کتابچه‌های آموزشی فهرست کتابچه‌ها و نوشته‌های آموزشی

آموزش ترخيص بيماران پس از تعبيه باطری قلبی (Device)

پس از ويزيت توسط پزشک معالج يا دستيار وی دستور ترخيص شما نوشته شده و توسط منشی يا پرستار به شما اعلام می‌شود، بعد از تسويه حساب و ارائه برگه ترخيص به منشی، خلاصه پرونده و شرح عمل و آموزش‌های لازم زمان ترخيص به شما ارائه خواهد شد.

تغذيه

در هفته‌های اول پس از تعبیه باطری استفاده از رژیم غذایی پر ویتامین و پرپروتتین (در صورت مبتلا بودن به بیماری مزمن کلیه باید در دریافت پروتئین محتاط باشید) جهت تسریع بهبود زخم مفید است. گوشت ماهی، مرغ و بوقلمون توصیه می‌گردد. استفاده از مواد غذایی حاوی فبیر (سبزیجات و…)، استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند پاستا، نان، غلات غیرشیرین به جای قندهای ساده مانند قند، شکر و شیرینی‌ها در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت موثر هستند.

تخم‌مرغ، حبوبات در رژیم غذایی بوده ولی لازم است یک رژیم کم چرب برای داشتن وزن سالم و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دریافت کنید.

از مصرف انواع کیک‌ها و شیرینی‌های آماده، چیپس‌های سیب‌زمینی و ذرت، غذاهایی که در روغن زیاد سرخ می‌شوند و حاوی روغن هیدروژنه و چربی ترانس هستند، اجتناب کنید.

چنانچه بيماری با سابقه بيماری قلبی باشد برای مثال نارسايی قلبی باید رژیم غذایی خاص تحت نظر پزشک معالج را دقیقاً رعایت کنید. در صورت استفاده از داروهای خاص نظير وارفارين، رژيم غذايی خاص ذكر شده در دفترچه وارفارين را خوانده و حتماً رعايت نماييد.

بررسی زخم

ارزيابي روزانه محل برش تعبيه باطری پس از ترخيص از بيمارستان دارای اهميت زيادی است. همراهان / بيماران ناحيه جراحی را به صورت روزانه ملاحظه نموده سپس يك گاز استريل به صورت خشك برای پانسمان مجدد استفاده شود (14-10 روز پس از جراحی ادامه می‌يابد). برای کشیدن بخیه درصورتی که در شهرستان سکونت دارید، می‌توانید بعد از مشورت با پزشک معالج خود به مراکز تخصصی قلب در محل سکونت خود مراجعه کنید.

تا بعد از خروج بخیه، خیس کردن زخم یا استحمام ممنوع است.

فعالیت جسمانی

طی 2 هفته پس از تعبیه باطری لازم است از هر گونه حركت‌های شديد و ناگهانی و يا بلند كردن اجسام سنگین با دست محل تعبيه باطری قلبی اجتناب نماييد. خوابیدن روی دست محل تعبیه دستگاه، کشش دست هنگام پوشیدن لباس، انجام حرکات ورزشی شدید و شنا تا پایان عمر ممنوع است. به منظور جلوگیری از رخداد چسبندگی در مفصل شانه، دست سمت کاشت باطری را روزانه چندین بار در سطح افق بالا بیاورید.

رانندگی و مسافرت

تا زمان كشيدن بخيه‌ها و ترميم محل تعبيه باطری امكان رانندگی وجود ندارد. انجام مسافرت به شرط آگاهی از مراكز ارائه خدمات به بيماران دارای باطری قلبی در شهر مقصد و يا شهرستان تابعه آن كه امكانات ارائه اين‌گونه خدمات فراهم است، بلامانع می‌باشد.

استفاده از موبایل

استفاده از موبایل یا قرار گرفتن در میدان‌های مغناطیسی ضعیف با رعایت فاصله حداقل 20 سانتی‌متر بلامانع است.

طول عمر دستگاه

طول عمر این دستگاه‌ها با توجه به نوع دستگاه و شدت عملکرد آنها در بدن شما متفاوت است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید. حتماً قبل از استفاده از خدمات رادیولوژی با پزشک خود مشورت کنید. انجام MRI برای بیمار دارای دستگاه ضربان‌ساز قلبی ممنوع است.

فعالیت جنسی

تعبيه دستگاه‌های ضربان‌ساز قلبی با انجام فعالیت جنسی تداخل ندارد. پس از بهبود جراحت محل تعبيه ضربان‌ساز، بدون هيچگونه نگرانی می‌توان به انجام آن مبادرت نمود. بيماران دارای ضربان‌سازهای شوك دهنده (ICD) به ندرت ممكن است در زمان فعالیت‌های شدید احساس دريافت شوك داشته باشند كه لازم است جهت آناليز مراجعه نمايند. در بسياري از موارد با آناليز و تغيير معيارهای دستگاه شوك دهنده، می‌توان از بروز مجدد آن اجتناب نمود.

بیمارانی که بیش از یک بار شوک در روز دریافت می‌کنند بلافاصله به اورژانس بیمارستان مراجعه نمایند.

بيماراني كه در طی روابط دچار علائم قلبي نظير تپش‌های شديد قلب، سرگيجه‌های شديد و يا درد قفسه صدری و تنگی نفس غير قابل تحمل می‌شوند، لازم است با پزشك خود مشاوره نمايند.

علائم هشدار

در صورت بروز مشکلات يا موارد هشداردهنده زير سریعاً به اورژانس بيمارستان مراجعه نمائید:

هر گونه تورم و سرخی، خونريزی از محل، خروج ترشحات چركی از ناحيه تعبيه باطری یا تب به سرعت مورد توجه واقع شده و بيمار به پزشك معالج و يا اورژانس بيمارستانی مراجعه نمايد.

نحوه مصرف داورها

داروهاي شما طبق آخرين نسخه پزشك هنگام ترخيص مشخص می‌شود. بيشتر داروهای شما برای تنظيم ضربان قلب و فشار خون شما می‌باشد، بنابراين قبل از مصرف دارو در صورتی كه علائمی مانند ضعف، بی‌حالی، سرگيجه يا تعريق داشتيد ممكن است علائم افت فشار يا ضربان قلب شما باشد كه حتماً قبل از مصرف دارو فشار و ضربان خود را كنترل و سپس دارو را مصرف كنيد و در صورت تكرار موارد فوق با پزشك خود جهت تنظيم ميزان دارو مشورت كنيد.

کنترل تعداد ضربان نبض

نبض، ضربه‌ای است که بر اثر عبور خون به دیواره سرخرگ وارد می‌شود و ناشی از ضربان قلب است. رایج‌ترین محل لمس نبض، نبض رادیال در قسمت خارجی مچ و روی استخوان رادیوس است. تعداد ضربان را در یک دقیقه کامل به وسیله دو انگشت میانی و اشاره بشمارید. افزایش ضربان بیش از 100 و کاهش ضربان کمتر از 50 در صورت پایدار بودن نیازمند مشورت با پزشک می‌باشد.

نوبت بعدی مراجعه به پزشک

حدوداً يك ماه پس از ترخيص، توسط پزشك متخصص قلب ويزيت خواهيد شد كه قبل از ترخيص برگه نوبت‌دهی و آناليز باطری توسط منشی به شما داده خواهد شد. در زمان مقرر حتماً آنالیز پیس خود را انجام دهید. در حفظ دفترچه آنالیز و به همراه داشتن آن در هنگام ویزیت دقت کنید.

اطلاعات دارویی

نکات آموزشی و عوارض احتمالی در مصرف داروهای ضد انعقاد خون

نکات آموزشی و عوارض احتمالی در مصرف داروهای تنظیم کننده ضربان قلب

نکات آموزشی و عوارض احتمالی در مصرف داروهای کنترل کننده فشار خون بالا

نکات آموزشی و عوارض احتمالی در مصرف داروهای پیشگیری‌کننده از زخم‌های گوارشی

نکات آموزشی و عوارض احتمالی در مصرف داروهای مُدر (ادرار آور)